tirsdag den 18. november 2014
Drejebog til video om gulerod.
Drejebog til video om gulerod Oprettet af Claus Tronborg Jensen klokken 14. november 2014 13:12:45 CET
Senest redigeret:17. november 2014 08:00:33 CET
Udarbejdet af Mette, Kim og ClausHvem - Grundforløbselever på EUC SYD
Hvad - Skræl en gulerod. Teknikker og hygiejne.
Hvorfor - God hygiejne er nødvendig for at hindre smitte. Teknikker er nødvendige for at tid og økonomi går op i en højere enhed.
Hvordan - Video hvor der vises hvordan man snitter en gulerod
Hvornår - Mandag d. 17/11/2014 kl. 1000
SAMR:
Ifølge SAMR modellen erstatter videoen lærerens praktiske demonstration. Derfor mener vi det er Substitutions niveauet. Augumentation (Udvidelse) kommer i spil når eleverne kan bruge deres eget device til at scanne QR koden med. På denne måde kan hver enkelt elev se videoen efter behov.
Da denne undervisningsform foregår efter mesterlærerprincippet har vi valgt at undervise ud fra nederste trin(styrkelse af læreproces), da teknologien her er mest egnet.
TPACK:
Da modellen illustrerer den komplekse og sammensatte viden, som udgør lærerens totale vidensområde og hvor den tydeliggør samspillet mellem de tre former for viden: Det pædagogiske felt, det faglige indholdsområde og den teknologiske viden, kan vi her starte med at kigge på vores egne kompetencer som underviser i forhold til det teknologiske redskab, videooptagelse.
Den faglige viden er i top. Vi er helt klar over, hvor mange måder man kan skrælle en gulerod rigtigt på og hvordan man håndterer hygiejnen i et køkken.
For at sikre os at også den teknologiske viden er på plads, skal vi som underviser først og fremmest kunne indspille en video som både er lydmæssigt tydelig, at man får alle de faglige delområder med og at man taler om emnet, så alle elever kan løse opgaven efterfølgende, ved at have set den pågældende video. ligedes undersøger vi da om alle har adgang til en computer på skolen og/eller derhjemme, da det selvfølgelig er en forudsætning for at de kan løse opgaven.
At alle kan indgå en en undervisningsform som 'Flipped classroom', har vi sikret via det pædagogiske felt om hvorvidt adgang til computer eller andet på skolen eller udenfor skoletiden, var tilstede. Vi indleder ligeledes øvelsen(opgaven), ved kort at fortælle hvad hensigten er med opgaven og hvordan de skal 'gå til den', så vi på forhånd har fejet samtlige tvivlsspørgsmål af banen og eleverne herefter kan føle sig mere trygge ved den udleverede opgave. Herudover vil vi også give dem arbejdstid i skoletiden, så SAMTLIGE elever har muligheden for at kunne løse opgaven. På denne måde har vi sikret os at også det pædagogiske felt er på plads.
Ved at kunne sætte 'tjek' ud for det beskrevne ovenfor, har vi som underviser, fuldt ud styr på samspillet mellem de tre former for viden, og derved har mulighed for at give en god, tidssvarende og succésfuld undervisning.
Det handler også om at eleverne kan gennemskue, hvad der passer bedst til en given undervisningssituation, så opnåelse af det faglige mål og læreprocessen giver mening, sammenhæng og dybde. Dette vil vi reflektere over, når vi efterfølgende kigger opgaverne igennem/retter dem.
På denne måde bruger vi TPACK modellen som et redskab til forberedelse såvel som til analyse
Etiketter:
Drejebog
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar